Om Irja

Etter 10 år svevende i flere tusen fots høyde som flyvertinne i SAS, samt flere års erfaring fra hotell- og restaurantbransjen, innså Irja at det var på tide å «lande». Hun har alltid vært aktiv og holdt på med trening, men et ønske om noe mer enn bare fysiske trening kombinert med et ønske om livsstilsendring, førte henne inn på den langsomme veien mot yoga. Under begge hennes graviditeter fulgte hun svangerskapskurs i yoga, og lærte teknikker som hjalp henne både under svangerskapet og fødsel. Irja erfarte også effekten yoga har på kropp og sinn, og bestemte seg for å søke mer kunnskap om yoga. I 2009 ble hun introdusert for Ashtanga-yoga. De fysisk krevende øvelsene og dynamikken i Ashtanga-yoga vekket en umiddelbar lidenskap. Samtidig oppdaget hun mer bevissthet rundt egen kropp, økt konsentrasjon og sinnsro. Yoga ble en del av hverdagen og et verktøy for lettere å takle hverdagens utfordringer.

Irja har hatt en jevn daglig praksis i 12 år først på Puro Yoga i Oslo med anerkjente lærere som Alexander Medin, Pernille Bønkan og Kajsa Finnstrøm, og nå ved HiYoga under veiledning av Basia Lipskia og Kajsa Finnstrøm.

I 2013-2014 gjennomførte Irja en Yoga Alliance godkjent utdanning ( RYT 200 hrs Yoga Teacher Training) under veiledning av yoga-ikonet Basia Lipska. Våren 2016 ble hun sertifisert gravid- og barselinstruktør RYT 85 hrs ved Belly og Baby. Høsten 2018 tok hun 100 timer RYT-kurs i anatomi og ble sertifisert mentor i Mediyoga innen stress og utbrenthet. I tillegg har hun tatt kurs i Groovykids barneyoga under Greville Henwood, samt deltatt på yoga workshops med internasjonalt anerkjente instruktører, deriblant R.Sharath, Laruga, Mark Stephens, Kari Veetamo Lyngmo og Petri. Hun har også praktisert med Matt Corgliano, Paz Munoz, Manuel Ferreira, David Swenson, Tarik von der Prehn og Sharath Jois. Høsten 2021 vil Irja ha gjennomført kurs innen yoga og mindfullness ved traumer samt sertifisert pusteinstruktør ved Oxygen Advantage.

Irja er en erfaren yogainstruktør som siden 2014 har undervist yoga i eget studio i tillegg til ukentlige klasser for blant annet Forsvaret og andre bedrifter. Hun underviser også privattimer.

Irja ønsker å videreføre yogakunnskapen hun har fått. I klassene kommer hun til  å legge vekt på den fysiske delen av yoga, samtidig som elevene blir oppmerksomme på at yoga er en livsfilosofi.

Hun vil lede deg gjennom en humørfylt yogatime med fokus på pust, dedikasjon og kvalitet. Hennes ønske er å inspirere til en daglig praksis hvor man etterhvert lærer seg å forstå og ta i bruk kraften i yoga også utenom yogamatten. For til syvende og sist er det du og din egen praksis som er din beste lærer.

Irja Yoga