Om Irja

Etter 20 år svevende i flere tusen fots høyde som flyvertinne i SAS, samt flere års erfaring fra hotell- og restaurantbransjen, innså Irja at det var på tide å «lande», og sa opp en relativ trygg jobb i SAS for å satse for fullt på sin lidenskap: Yoga. Hun har alltid vært fysisk aktiv, men et ønske om noe mer enn bare fysiske trening kombinert med et ønske om livsstilsendring, førte henne inn på den langsomme veien mot yoga. Under begge hennes graviditeter fulgte hun svangerskapskurs i yoga, og lærte teknikker som hjalp henne både under svangerskapet og fødsel. Irja erfarte effekten yoga har på kropp og sinn, og bestemte seg for å søke mer kunnskap om yoga. I 2009 ble hun introdusert for Ashtanga-yoga. De fysisk krevende øvelsene og dynamikken i Ashtanga-yoga vekket en umiddelbar lidenskap. Samtidig oppdaget hun mer bevissthet rundt egen kropp, økt konsentrasjon og sinnsro. Yoga ble en del av hverdagen og et verktøy for lettere å takle hverdagens utfordringer.

I 2014 gjennomførte Irja en Yoga Alliance godkjent utdanning (RYT 200 hrs Ashtanga yoga Teacher Training) under veiledning av yoga-ikonet Basia Lipska. Dette ble starten på en kunnskapsreise innen yoga, pust og meditasjon. Hun har siden da tatt kurs som sertifisert gravid- og barselinstruktør RYT 85 hrs ved Belly og Baby,100 timer RYT-kurs i anatomi, sertifisert mentor i Mediyoga innen stress og utbrenthet, kurs i Groovykids barneyoga under Greville Henwood, gjennomført kurs innen styrke i yoga, yoga og mindfulness ved traumer samt blitt sertifisert pusteinstruktør ved Oxygen Advantage. Denne våren tar hun også kurs i yoga nIdra ved the shala.I tillegg har hun fått inspirasjon på workshops med internasjonalt anerkjente yogainstruktører, deriblant R.Sharath, Laruga, Mark Stephens, Kari Veetamo Lyngmo og Petri. Hun har også praktisert med Matt Corgliano, Paz Munoz, Manuel Ferreira, David Swenson, Tarik von der Prehn og Sharath Jois.

Irja er en erfaren yogainstruktør som siden 2009 har hatt en daglig yogapraksis først ved Puro yoga deretter på Hiyoga. Hun har undervist yoga i eget studio siden 2014, i tillegg holder faste klasser for bedrifter bl.a. Forsvaret, Arvid Nyquist, Oslo Met samt privattimer.

Irja ønsker å videreføre yogakunnskapen hun har fått. I klassene kommer hun til å legge vekt på den fysiske delen av yoga, samtidig som elevene blir oppmerksomme på at yoga er en livsfilosofi.

Hun vil lede deg gjennom en humørfylt yogatime med fokus på pust, dedikasjon og kvalitet. Hennes ønske er å inspirere til en daglig praksis hvor man etterhvert lærer seg å forstå og ta i bruk kraften i yoga også utenom yogamatten. For til syvende og sist er det du og din egen praksis som er din beste lærer.

Irja Yoga